Figyelő

Mentsük meg a Földet, kapcsoljuk le a villanyt!

föld órája

Március 25-én este 20 óra 30-kor kerül sor a Föld Órája figyelemfelkeltő akcióra – adta hírül a kezdeményezést 2007-ben elindító WWF hazai szervezete. A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra.

Tavaly világszerte 7000 település 2,4 milliárd lakosa vett részt az akcióban, hazánkban is egyre több település, vállalat és magánszemély csatlakozott a kezdeményezéshez. Az idei évben pedig talán még fontosabb, hogy sokan csatlakozzanak, hiszen az éghajlatváltozás miatt megjelenő problémák még nagyobb méreteket öltöttek: sorra dőltek meg a melegrekordok, a sarkvidéki jégtakaró olyan kicsire zsugorodott, mint eddig soha, egyes országokban pedig komoly problémát okozott az esőzések és az ivóvíz hiánya.

Mit jelent?

A Föld Órája során az akcióban világszerte résztvevők 60 percre lekapcsolják a fölösleges világítást, és áramtalanítják az elektromos készülékeket, hogy felhívják az emberek, a kormányok, a vállalatok, és az intézmények figyelmét a természeti környezetet veszélyeztető tényezőkre.

Valódi tettek kellenek a sikerhez!

Az idei Föld Órája annyiban különbözik a korábbiaktól, hogy az akcióhoz csatlakozók nem csak az egy órán át tartó sötétségre mondanak igent, hanem egy a fenntartható életmódot megalapozó, komoly vállalásra is. A www.foldoroaja.hu oldalon olvasható felhívásban a WWF mindenkit felszólít, hogy valódi tettekkel járuljon hozzá a mozgalom sikerességéhez. A weboldalra magánszemélyek, vállalatok, önkormányzatok és intézmények egyaránt feltölthetik a saját kezdeményezéseiket, ezzel is erősítve az éghajlatvédelemért folyó küzdelmet.

Kép: INNEN